Inspiration för en bättre arbetsplats

Energilösningar

Hur gör man för att få en byggnad att nå klimatneutralitet under sin livstid? Tillsammans med Skanska tog E.ON fram en smart och flexibel helhetslösning för kontorsfastigheten Hyllie Terrass. Flera olika lösningar och pusselbitar bidrog tillsammans till att minska avtrycket. 

Gröna rum

Wellness och grönska är värden vi prioriterat i utformningen av Hyllie Terrass. Här möts du av lummiga växtväggar, ljusa terrasser och innergård med sittplatser. I området finns utegym och grönområden för walks and talks eller löprundor.

Mat och service

Konceptutvecklarna Compass Group står för restaurang The Garden samt servicekoncept i Hyllie Terrass:
- Vi vill skapa en stämning och en matupplevelse utöver det vanliga i Hyllie Terrass, säger Krister Dahl, Culinary Director på Compass Group.

Flow på arbetsplatsen

Arbetsmiljön i det hybrida arbetslivet – hur ska den bäst se ut och fungera? Adam Grant är världens mest kända organisationspsykolog i en tid då organisationspsykologer är snudd på rockstjärnor. Det svåra svaret på frågan hur man skapar framtidens hybrida arbetsplats, är att inte ens Grant sitter på det. Men han har en idé. Den stavas FLOW.

Digitala möten

”Ser ni min presentation nu?”, ”Du är på mute!”, ”Det är dålig uppkoppling igen!”. Vill du också säga hejdå till teknikstrul i digitala möten? Här är tips som gör mötet smärtfritt, och ny teknik som tar våra möten och kontor till nästa nivå.

Cykelvägar

Fint väder? Vill du se dig om i området? Använd Malmö stads karta över cykelleder, eller klicka fram din väg via Google Maps vägbeskrivning. Har du inte med din egen cykel har vi givetvis även lånecyklar i huset.

Vardagswellness

Rulla in med cykeln direkt i cykelhotellet. Häng av dig kläderna och byt om i fräscha omklädningsrum. Läs om hur cykelhotell blivit en uppskattad del av arbetsplatsen i vår kontorsbyggnad Epic.

Så skapas bra ledarskap

Bra ledarskap, vilka kvaliteter behövs för det idag? Det finns ett tydligt samband mellan ledare som arbetar med sin inre utveckling och ett företags lönsamhet. Forskare Lasse Lychnell är en flitigt anlitad internutbildare i ledarskapsfrågor och en måndagseftermiddag lyssnar vi till honom på Handelshögskolan i Stockholm.